tiistai 11. helmikuuta 2014

Punanaama ja huoneilmapohdintaa


Haha, mikä kuva. Pahoittelut kuvan laadusta (en vieläkään omista kameraa..) plus on hammasharja suussa tuossa kuvassa ja poski pullottaa hullusti :D

Asiaan. Tällä viikolla on vaivannut tuollainen poskien punakkuus sekä finnien kaltaiset pienet näpyt, jotka kutiavat ilkeästi. Alkuviikon rasvailin Avenen Cold Cream voiteella ja Novalanilla ja yöt vietin syväkosteuttava naamio naamalla. Ei mitään tulosta oikeastaan. Mietin välillä olisivatko jopa jonkin ötökän puremia, luteet tms. jota voisi olla petivaatteissa....? Vai ovatko ns. "hikinäppyjä" päivittäisen pyöräilyn ja lämpimän sään tuloksena

Uusimmassa Trendi-lehdessä on Emmi Laukkasen kirjoittama juttu Muutosvastarinta, jossa käsitellään ihon ragoinnin ja elämänmuutosten välistä yhteyttä. Yhtenä tällaisena muutoksena käsitellään fyysistä muuttoa, joko suomen sisällä tai ilmastosta toiseen. Ulkomaille muuttaessa esim. vesijohtoveden pH voi olla hyvin erilainen kuin Suomessa. Jutun mukaan myös Suomen sisäisissä muutoissa voi vesijohtovesi olla yllätys; veden klooripitoisuus voi vaihdella ja putkistosta irtoavat metallit voivat tukkia ihohuokosia. Myös muutto "vanhasta" talosta modernimpaan voi aiheuttaa iho-oireita tehokkaamman ilmastoinnin vuoksi.



Nyt pohdin tätä sitten omalla kohdallani. Erityisesti kasvojeni iho on oireillut nykyisessä asunnossamme koko ajan. Ja oikeastaan kun mietin, oireet ovat alkaneet muuton jälkeen. Muutin neuvostoaikaisesta betonitornista 2000-luvulla valmistuneeseen kaupunkiasuntoon. Huoneilmassa ja ilmastoinnin tehokkuudessa on väkisinkin eroa. Taisin myös jo aiemmin kertoa, että talot, joista koneellinen ilmastointi puuttuu ovat ihoni kannalta olleet miellyttävämpiä paikkoja oleskella. Jotain outoa huoneilmassa kuitenkin on, sillä kaikki, todellakin KAIKKI huonekasvini ovat kuolleet nykyisessä asunnossa. Ne ovat suurin osa kulkeneet kanssani kuitenkin 4-5 vuotta ja kestäneet monet muutot. Lisäksi ne ovat sellaisia, jotka eivät kaipaa paljoa valoa tai vettä. Joku tuttu sanoi, että asunto voi olla myös ilman suhteen "tukossa", ilmeisesti tulo ja poistoilma eivät siis kohtaa. Itseäni tämä tilanne todella mietityttää!

Trendin jutun innostamana kuorin nyt illalla ihoni sokerilla kevyesti sekä käytin kasvovettä (näillä siis saat putkistoista linkoutuvat metallihiukkaset pois ihohuokosistasi!). Päälle kevyt Humektan ja kutiaville poskille vielä hyvin ohuesti Apolar. Jospa edes kutina helpottaisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti