perjantai 23. toukokuuta 2014

Uudet rakkaat arjen helpottajat

Ompa tullut pitkä kirjoitustauko! Tämä johtunee siitä, että ihon kunto on pääsääntöisesti pysyny hyvänä. Tähän syyllisenä on varmasti uusin ja tähän asti paras kuivan ihon helpotus, Nivean Creme -voide. Ja nyt puhutaan siitä klassisesta THE Cremestä, eli ensimmäisistä Nivean kehittämistä voiteista, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan tuntuu sopivan myös allergikolle ja atoopikolle kohtuullisen hyvin. Mummolan tuoksu tulee plussana :) Itse lähinnä iltaisin tätä käytän, kun jättää kasvot kiiltäväksi. Rasvauksen jälkeen ihoa koskettaessa se kuitenkin tuntuu kostealta, eikä rasvaiselta, joten pidän Cremeä erityisesti kosteuttavana voiteena. Lisäksi käytän tällä hetkellä kasvojen iholla Humektania sekä päivisin myös Nivean Sensitive Day Cream -voidetta, jossa on myös suojakerroin 15! Ja vaikka hieman paksun tuntuinen voide onkin, niin yllättävän hyvin imeytyy kasvojen ihoon! Olen tyytyväinen ja hinta-laatusuhde on erinomainen!!


Toinen ehdoton suosikkini on tuossa samassa kuvassa näkyvä "kasvosieni" (onko edes oikea nimi?). Herkkäihoisena olen aina ajatellut, että kevyt käsin tehtävä kasvojen pesu ja hellä kuorinta kerran viikossa ovat avaimet hyvään ihonhoitoon, mutta väärässä olin. Äitini alkoi käyttää kosteaa kasvosientä aamuin illoin poistamaan kasvojen puhdistusainetta, kun otti ripsien pidennykset viime kesänä. Itse vähän välinpitämättömänä ripsien hoitajana en vielä viime kesänä tähän sienikokeiluun viitsinyt lähteä, vaikka äiti kehui kasvojen ihon olevan erinomaisessa kunnossa sienen käytön aloittamisen jälkeen. Nyt tämän kevään ripsien myötä olen ottanut sienet käyttöön ja kas; ei mitään ongelmia ihon kanssa! Kasvot tuntuvat pehmeiltä ja kosteutetuilta, eikä ihottumaa tai hilseilyä esiinny juurikaan! Ilmeisesti ihon mekaaninen kuorinta aamui illoin (usein ilman mitään puhdistusaineita, pelkkä vedellä kostutettu sieni!) onkin hyvä keino hallita ihon vointia.

Epäilen kuorinnan hyödyn olevan mm. siinä, että ihon pintaverenkierto kiihtyy aina sienen käytön jälkeen sekä siitä, että ihohuokosia tukkivat epäpuhtaudet poistetaan iholta tehokkaammin ja ihohuokoset eivät tukkeudu ja näin ollen iho "hengittää" paremmin. Nämä ovat toki omaa spekulaatiota :)

Ihania lämpimiä päiviä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti