sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Kesän jälkeen

Olipa ihanan lämmin ja rentouttava kesä. Töiden merkeissä se käytännössä kulki, mutta kyllä sai auringossakin pötköttää. Ja ihon kunto oli oikein hyvä. Ainut asia, joka kesällä hieman harmittaa on vuosien saatossa tullut herkistyminen järvivedelle. Käytännössä pesen itseni koko kesän ajan järvivedellä vanhempieni luona rantasaunalla (tai ainakin tänä kesänä, koska kävin sieltä töissä). Hiusten kuivattaminen nopeasti on osoittautunut tärkeäksi, sillä päänahkani ei kestä yhtään järvivedellä "hautomista". Tähän selkiytän, että tykkään laittaa pitkän ja paksun tukkani kiinni löysästi märkänä, esim. letille tai sykerölle, koska vihaan märkiä hiuksia roikkumassa niskassani! Hiusten kuivaajia tai föönejä olen huono käyttämään, koska ne tuntuvat kuivattavan ihoa ja hiuspohjaa johtaen saatanalliseen kutinaan.

Joten nestemäistä hydrocortisonia on kulunut nyt siis kulunut vielä näin syksyllä, kun yritän saada kaikki ruvet ja kutinat pois! Myös erästä apteekista saatavaa hiuspohjan kutinaa lievittävää tuotetta olen etsinyt kaapeistani vielä sitä löytämättä... Muistan sen myös helpottavan tätä vaivaa.

Toinen asia, joka on alkanut oireilla ikävästi on kasvojen iho sekä silmät. Silmätulehduskierteessä olen ollut nyt noin kolmen viikon verran. Onneksi kävin lääkärissä, joka määräsi antibiootit jo silloin useampi viikko sitten, joten lääkitys löytyy. Iho oli tänä aamuna herätessäni kireä ja kova. Raapiminen olisi luultavasti aiheuttanut kudosnesteen ja visvan valumista. Hirveän kiva. Tätä hoidan nyt sillä kaikista ikävimmällä, eli Protopic -voiteella, josta mainitsen jossain aikaisemmassa tekstissäni myös. Pahinta on polttelu ja kirvely iholla. Yritän nyt päiväsaikaan sietää voiteen sivuvaikutukset, jotta yöllä nukkuminen onnistuisi. Inhottaa, itkettää, ärsyttää ja surettaa. Itkeähän ei tietysti voi, koska sekin tuntuu pahalta rikkinäistä ihoa vasten. Myöskään silmäluomet kestävät huonosti itkua. Tämä on äärettömän turhauttavaa. Jälleen. Voisin antaa pari sormea terveestä, hyvinvoivasta ihosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti